11 gânduri despre „About

  1. Si cum ti se pare pana acum facultatea de psihologie? Esti mai optimista?
    Banuiesc ca deja ai o disciplina favorita. Mie unul mi-a placut psih. sociala.
    Oricum, vezi tu ce faci.

    Interesant blogul. Imi place.

    • Imi plac mai multe materii, fundamente din cauza profului, e o biblioteca umblatoare, varste tot din cauza profesoarei, ne baga multe chestii interesante pe langa curs, exemple din experienta, aplicatii samd. Si psihologia sociala imi place mult, din cartile lui Moscovici si teoriile de manipulare, experimentele etc., altfel cursul il fac cu zeul somnului si seminarul cu una de la care ma astept in orice moment sa scoata un cutit si sa scrie redrum cu sange pe tabla.

  2. Da, teoriile din cartile lui Moscovici sunt interesante. Avea el si o descriere pentru psih. sociala, o intitula „masina de fabricat zei”. Tare 🙂 Succes!

  3. Felicitari pentru blog, trebuie sa recunosc ca am citit printr randuri dar imi place ca deosebesti falsul pozitiv care ne inconjoara(acest mare otv cum ii zici tu) foarte bine. Psihologia nu cred ca te va ajuta la nimic. E o cunoastere care te ajuta sa intelegi partial si fragmentat cum funticoneaza sufletul si comportamentul uman. Cand vei intelege singura ca de fapt nimic din ce inveti tu nu e asa o sa fie ciudat. Toti cei care au studiat psihologia au o abordare fragmentata a situatiilor si niciunul nu are o abordare holistica prin care sa priveasca orice situatie facand parte dintr-un intreg. Diferentele sunt imense si nivelele de constiinta care existau acum zeci si sute de ani cand „s-a scris” psihologia sunt inferioare perceptiei holistice pe care ar trebui sa o simtim cu totii in iarna aceasta.

    • Multumesc 🙂
      Cred si eu ca multe lucruri nu sunt asa cum le invat (mai ales psihanaliza), dar ma face sa vad altfel unele lucruri.
      S-a desprins abia acum 100 de ani din filosofie si multi psihologi de marca au fost doctori, matematicieni, fizicieni, cred ca si asta e o cauza.

  4. psihologia te ajuta sa te cunosti pe tine insuti, inainte de toate. chiar daca nu iti dai seama pe moment. 🙂 iar facultatea asta are, in principal, rolul de a te orienta putin. daca ajungi sa practici psihoterapie, vei observa ca iti croiesti proprie abordare, mai mult sau mai putin diferita de marile curente.
    in rest, cu un background in psihologie, sunt cateva variante de cariera dupa. 😀

Lasă un comentariu