Si io, si io

Sa-mi bag… iar e iulie, iar bac.

Asta e printre subiectele mele preferate din luna iulie.

Analfabetismul si prostia m-au facut sa imi amintesc de o discutia avuta cu someone that I used to know, cu ceva timp in urma.

Era despre o fetita cu IQ de maimuta, la modul literal, nu sunt rea, nu exagerez, era retardata.

Fetita asta a ajuns in clasa a sasea pentru ca parintii ei refuzau sa vada ca nu e normala si sa o dea la o scoala speciala.

Cealalta varianta ar fi fost angajarea unei ingrijitoare care sa stea tot timpul cu ea, dar sa fim seriosi, dupa ce ca o vedeau normala mai erau si destul de saraci.

Deci retardata asta (la modul literal), care n-a reusit sa invete sa scrie sau sa citeasca, era trecuta, an dupa an, clasa dupa clasa, cot la cot cu ceilalti copii, care de bine de rau stiau macar sa se semneze si cat face 2+2.

Adica, daca clasa primea un test si un copil normal facea jumatate de punctaj atunci primea nota 5. Ea primea 5-ul pentru ca era retardata.

Concluzie: sistemul de invatamant e de asa natura incat, inca din primii ani, recompenseaza prostia, la modul literal.

Concluzie: intamplarea asta a fost un cancer care a afectat toti copiii, cu atitudini in genul „De ce eu trebuie sa muncesc, cand asta…?”. Lovitura asta n-a fost pentru ei o lectie despre nedreptatile vietii, fiind prea fragezi ca sa se gandeasca pana acolo, ci una despre cum aia care nu fac nimic au cel mai mult de castigat.

Au mai ajuns si la concluzia ca oamenii cu un handicap ca asta sunt niste mizerii subumane, dar asta e partea a doua.

Mai departe.

Oamenii normali citesc asta dand din cap cu neincredere. Adica, sigur ca lucrurile sunt putrede, dar nici in halul asta.  Persoana de care amintesc mai sus nu vedea absolut nimic in neregula cu asta. Absolut nimic. Nu intelegea de ce sunt eu revoltata.  Adica ce, de ce mi se pare mie in neregula si incorect ca o retardata sa primeasca an dupa an 5? Nu, serios, ce????

Acuma, buba nu e ca astuia i se pare in regula ce spun eu mai sus, ci ca la fel gandeau si profesorii si invatatorii (da, au fost mai multi) care ii dadeau note de trecere an dupa an, si parintii ei.

Daca nu faceau ceilalti parinti scandal sunt sigura ca ajungea la bac, si il si lua.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s