Film review: Atacul mortaciunilor microscopice

Tot ce e in filmuletele asta si asta (care impreuna o sa iti toace ceva mai mult de 4h din vata) e fictiune. Minciuni. Da, ca si cand s-ar apuca cineva sa faca o conferinta si sa povesteasca cum elitele lumii sunt niste ceva evoluati cumva din reptile.

Deci, avem asa: un gras si o laba trista. Vorbesc in general cam despre aceleasi lucruri: femei, sex; sex, femei. Nici nu e important despre ce vorbesc astia doi, in particular. Daca erau in Germania nazista ar fi vorbit despre evrei, daca traiau in evul mediu ar fi vorbit despre vrajitoare, daca traiau in 1800 in USA ar fi predicat despre cum locul negrilor e in lanturi.

De ce grasul ridica acest subiect in fata ASCOR (studenti)? De ce laba trista vorbeste intr-o scoala? Indoctrinarea trebuie sa inceapa devreme.

Dar nu orice fel de indoctrinare. Asta e important. Asta e mesajul ascuns din spatele subiectului genric. Si anume, transformarea religiei iubirii intr-un cadru in care iti darami semenii ca sa-ti masturbezi tu ego-ul.

Oricine are doi neuroni care se freaca unul de altul poate spune ca 90% din ce zic astia sunt lucruri visate de ei noaptea si restul sunt direct minciuni.

E ca atunci cand iti spunea maica-ta „uite la Gigel!” si ti-l dadea exemplu de ce frumos si destept e si cum lui Gigica ii lucea soarele din… in timp ce tu erai ultima zdreanta.  Acum tu esti Gigel si vezi ce bine te simti?

Modul in care pun problema imparte auditoriul in „ei” vs „noi”.

Ei trebuie salvati si remodelati dupa chipul si asemanarea noastra. In primul rand pentru ca noi ne permitem sa vorbim in numele lui Dumnezeu, in al doilea rand pentru ca noi, oricat de rai am fi (si suntem) tot n-o sa ajungem nici o data la nivelul `ala` si atunci ascultam pe gras cum arunca cu noroi, si ne simtim foarte bine. Zambim in sinea noastra in timp ce pastram o mina serioasa si dam din cap a mila atunci cand ne gandim cum a avut X-uleasca avort spontan din cauza ca are pacate ascunse (asa zice grasul, pardon, Dumnezeu, nu grasul) si o compatimim, dar asta putin de tot, ca restul din noi e ocupat sa chitaie de fericire ca ne iubeste El mai mult, pana la urma noi n-am avut nici un avort spontan.

Personal, sunt sigura ca ei si cine ii asculta se inchina de fapt la Satana. Satana i-ar folosi pe astia drept megafon. Minciuni? Satana. Aruncat cu noroi in alti oameni? Satana. Atitudine aroganta si superioara? Satana. etc

Bai, tu, care urmaresti asa ceva, ca vad ca au destule views-uri, poate ar trebui sa te intrebi cat de goala e viata ta daca ai nevoie de o comparatie cu niste nefericite care si-au avortat copiii.

PS Stiu ca unul din ei are o casa de copii, si imi dau seama ca discursul lui are si parti bune. Asta nu schimba faptul ca majoritatea lucrurilor pe care le spune sunt atacuri, minciuni, otrava pentru cine asculta privindu-l ca pe o figura autoritativa.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s