Sistemul legal; de ce ar trebui desfiintat

In societatea ideala a lui Platon regii erau filosofi iar armata avea grija ca legile sa fie respectate.

In rromania avem (o sa incerc sa explic ca pentru retardati, sa inteleaga oricine citeste coughpolitisticough)

-legi

-institutii care au grija ca legile sa fie respectate: procuratura, politie

Mentionez ca desfiintarea acestor institutii inutile ar aduce dupa ea desfiintarea celorlalte institutii inutile: serviciile secrete, facultatile de drept, ar disparea meseria de avocat (suna a paradis, stiu).

Zilele astea au aflat cumva agentiile de presa ca procuratura a lasat in libertate un criminal in serie. Nu s-a facut prea mare tevatura.

A omorat si violat si el acolo, cateva femei. Nu multe, numai sase. Asa gandesc probabil domnii procurori din moment ce l-au lasat in libertate. Cate femei ar trebui sa moara ca sa spuna cineva *gata, asta merge la racoare*? Fara numar, evident.

Vorbim de oameni care ar fi putut salva vieti si au ales sa n-o faca. Oameni a caror slujba consta din asta. In opinia mea ei sunt la fel de vinovati ca si criminalul de omorurile comise dupa ce ar fi trebuit sa fie in inchisoare. Cum pot dormi noaptea? Pe cearsafuri de matase (haha).

Desfiintarea sistemului legal suna radical. De ce nu concedierea celor care s-au ocupat de caz si gata? Pentru ca toti cei ce lucreaza in sistem sunt asa. Ies din facultati cu aceasta mentalitate. Sunt constienti ca rolul lor, scopul lor este sa castige. De asta atunci cand le spune seful merg cu biblia prin sate in loc sa investigheze crime. Nici macar nu se mai prefac, ca legile inseamna totusi ceva.

De ce m-a socat faptul ca procurorii lasa criminali in serie in libertate? Pentru ca tine, evident, de obisnuit. De cate zeci, poate sute de ori s-a mai intamplat acest lucru? Cati violatori, cati criminali, cati hoti isi fac in liniste treaba pentru ca procurorii si politistii dau din umeri nepasatori? Pentru ca oamenii responsabili cu *nu e bine sa furi, omori etc.* refuza sa faca ceva, orice, daca nu sunt rasplatiti baneste. Sa prinzi un criminal cere energie, trebuie sa te ridici de pe scaun, daca e inarmat cand ii bati la usa poate iti pui chiar tu viata in pericol. Chiar nu se merita pentru 20 de milioane cat au ei salarul. Sa moara prostimea la banii astia, gandesc ei.

Si daca te aperi te baga la inchisoare, categoria omor din culpa. Deci daca vine cineva peste tine sa te fure, sau omoare, sau violeze si tu aparandu-te il omori, o sa fii pedepsit pentru asta.  Aceeasi categorie in care intra accidentele de masina. Se plateste cu ani de inchisoare.

Deci in rro nu patesti nimic daca esti criminal in serie, dar exista consecinte grave daca te aperi de unul.

In concluzie, in definitia acestor institutii intra o serie de lucruri pe care ele nu le indeplinesc.
Asta face ca existenta lor sa fie inutila.

P.S. Stiu ca legile sunt facute sa protejeze infractorii si ca oricine in locul lor, chiar si eu si cei ce citesc ar proceda la fel tinand cont de circumstante. Asta nu scuza insa vietile sacrificate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s