The orphanage: why not to watch + spoilers

Dupa ce am auzit numai de bine despre filmul asta (+ca mi-a placut Labirintul lui Pan al lui Guillermo del Torro care a fost ceva gen consultant aici) l-am vizionat si mi-a parut rau.

Problema e ca jocul actorilor e foarte bun, la fel si modul in care e filmat. Sfarsitul vine ca un soc ceea ce distrage de la stupizenie.

E povestea unei femei numita Laura care se muta impreuna cu sotul si copilul intr-o veche casa unde a crescut. Casa era orfelinat, acum e parasita si vrea s-o renoveze si s-o faca loc de ingrijire pentru copii cu nevoi speciale. Dar fiul ei dispare si ea e convinsa ca fantomele il tin ascuns undeva. Fantomele. Timp de noua luni. Posibil il hranesc cu ectoplasma. La final aflam ca baiatul a murit din ziua 2 si fantomele erau halucinatii. Ceva in legatura cu modul in care raspunde mintea umana la traume.

Problemele pe care le am cu toata chestia de mai sus sunt multe: 1. daca nu se grabea sa creada in fantome s-ar fi gandit ca zgomotele pe care le aude sunt facute de fi-su si nu de spirite care umbla sub casa. Deci il gasea din ziua 2, deci. Si nu mai aveam film. 2. Benedicta. Care practic nu are alt rol decat sa fondeze unele supozitii ale Laurei. Tot ce stim despre ea sunt supozitiile Laurei. 3. Laura crede ca vede fantome, ca fantome i-au rapit fiul si-l tin undeva si incepe sa spuna asta in stanga si-n dreapta. 4. Mediumul ofera informatii pertinente. Fiul ei de 5 ani care pare destul de prost pe deasupra afla ca are HIV si stie si ce inseamna, si cum se comporta boala fara medicamente. Stie ca cei sase copii au murit cand nici Laura nu stia. Vorbeste prima data cu Tomas in pestera in care acesta s-a innecat. Si-a pus pe cap masca din sac a lui Tomas, a ramas prins in subsol doua zile, timp in care presupunem ca a strigat si s-a agitat si nu s-a gandit s-o dea jos. O gramada de coincidente.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s