My Sister’s Keeper: A Novel – Jodi Picoult

Cartea; n-am vazut filmul si nici n-am de gand. 

E un rahat sentimental.  E echivalentul literar a Rebeccai Black. Nu o recomand nimanui, decat daca vrea cineva sa afle cum nu trebuie scrisa o carte. 

Usor de citit pentru ca foloseste propozitii scurte si cuvinte de doua silabe. 

E despre un copil modificat in asa fel incat sa se potriveasca genetic cu sora-sa bolnava de leucemie.  La un moment dat afla ca trebuie sa-i doneze un rinichi sau un plaman sau cam asa ceva si angajeaza un avocat care s-o ajute sa devina independenta din punct de vedere medical. Mai au si un frate mai mare. 

Incepe bine, ma gandeam ca urmeaza o carte in genul celor scrise de Grisham dar nu… e o carte populata de personaje care vor sa faca ce e mai bine, inclusiv fetita care surpriza! face ce face din cauza lu sora-sa de fapt. 

Pana la sfarsit nu ma mai interesa decat ce face cainele lui avocatu. Il ajuta sa se ascunda cand simte ca se apropie o criza de epilepsie.  

Povestea e spusa din perspectiva fiecarui personaj principal. Si trebuie sa spun ca toate suna la fel. O fi si asta un talent, sa scrii din mintea unor oameni foarte diferiti si sa poti sa-i faci sa sune la fel si foarte unidimensional. Fratele are si el un capitol sau doua in care se chinuie asa de tare sa-i faca gandurile sa semene a mascul adolescent ca mi-e jena mie. Rezultatul e ca citeste Tropicul cancerului pe post de porno si se extaziaza in fata miracolului nasterii la o oaie.  In rest da foc la cladiri si  ajunge politist.

In paralele cu toate astea avem povestea de dragoste dintre avocat si o individa care lucreaza la serviciul social. E ca Twilight numai ca inversat, ea e un Edward feminin si el e Bella. Adica ea e so speshul si sparkly intr-o scoala unde toata lumea e boring si nu merita atentie si dupa ce ajung impreuna se plimba prin cimitir si citesc poezii in cimitir si dupa aia tipul afla un secret oribil (ca are epilepsie) si o paraseste ca sa n-o faca sa traiasca cu asa ceva. 

La sfarsit fetita moare intr-un accident. Ca si cand n-am vazut asta. Nu pentru ca Picoult se pricepe asa de bine la foreshadowing ci pentru ca e un pas logic pe care trebuie sa-l faci daca vrei ca povestea ta sa fie cat mai siropoasa.  Si sora-sa primeste organul oricum si ajunge balerina. 

Si eu am sters ce mai aveam de Picoult pentru ca nu mai vreau sa ma apropii de vreo carte de-a ei in viata mea.  

Pentru cine vrea sa rada, asta e amuzant.

Reclame

Un gând despre „My Sister’s Keeper: A Novel – Jodi Picoult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s