Dileme existentiale, pacate si alte lucruri interesante

Aruncam un ochi peste cele mai populare articole si am obsefvat ca cele mai multe sunt cu tema religioasa. Am zis ca hai sa ma incadrez si eu in peisaj si asa + o incursiune pe saitul meu preferat si s-a nascut acest post.

O incercare esuata de trolling s-a transformat intr-o discutie fara sens asupra dilemei D-zeu barbat sau femeie.

Crestinii, si aici in Romania cand spuneam asta ne referim mai ales la ortodocsi, considera „a fi pacat” tot felul de lucruri. Cum oamenii intregi la cap care se ocupa cu religia au alte probleme, de multe ori crestinii nu au la ce autoritate mai inalta sa apeleze si se vad nevoiti sa se sfatuiasca intr ei. Deci e pacat sa emigrezi?

Dar iluzionismul este pacat?

Incinerarea? SPOILER: da, este o bataie de joc fata de trupul tau si cel mai mare pacat.

Prezervativul  stim toti ca e un pacat pentru ca daca te futi fara sa faci copii aia e masturbare si masturbarea e pacat, si in plus comiti si genocid (la fel ca si Hitler si Stalin).

Daca esti gay, afla ca schimbarea este posibila.

Si in sfarsit, nu supara pe cine nu trebuie pentru ca te citeste la morti. Ceea ce se pare ca aduce tot felul de nenorociri (dar numai pe teritoriul Canadei, deci are raza de actiune limitata), desi pentru cine stie cate ceva despre religie nu are nici un sens.

Reclame

14 gânduri despre „Dileme existentiale, pacate si alte lucruri interesante

  • Pentru ca se inchina la Satan.
   Dupa ce am citit o buna parte din Vechiul Testament am ajuns la concluzia ca de cele mai multe ori e vorba despre Satana acolo.

   • Și doar îi zic Dumnezeu? Nu știu, oamenii cam prețuiesc ce se zice acolo. Că e mai greu să respecte ad litteram asta e altă problemă.

    Din experiență relativ personală, sataniștii nu sunt sataniști. Sunt un soi de hipioți, dar care nu-și trag ocultismul din orient ci din păgânismul european. Și din diferite motive pot să devină violenți. Unii.

   • Nu, ei traiesc cu impresia ca e vorba de Dumnezeu. Poate e exagerat sa-i numesc satanisti din moment ce nu o fac constient.

   • Chiar acum ma uit la un documentar numit ‘Ancient Aliens’, si acolo se spune ca exista o teorie cum ca dumnezeul din vechiul testament este de fapt ofaptura din carne si oase, mai bine spus un extraterestru care incerca sa le arate oamenilor tehnologia, doar ca acestia, fiind atat de inapoiati, l-au confundat cu un zeu. Si ca dovada ar fi catrea lui Ezechiel, unde acesta descrie o masinarie, o nava spatiala. El a fost luat de cel din acest aparat si i s-a spus sa ia masuratori de la masina. Omul a facut cum i s-a spus, dar cand a vazut prima data aparatul a fost foarte inspaimantat si a cazut in geninchi. Doi oameni au facut fiecare cate un model al acelui aparat folosindu-se de masuratori si fara sa stie vreunul de proiectul celuilalt. Si ambii au facut noste obiecte asemanatoare cu un OZN. Daca aveti timp, uitati-va la serial, doar in primul episod asta nu e unica referinta la vechiul testament… 😉

   • Suna foarte interesant, cred c-o sa ma uit.
    Ar fi amuzant sa fie adevarat si crestinii sa se inchine la o carte care povesteste despre un extraterestru, cand neaga atat de puternic existenta acestora.

   • Si daca stai si te gandesti, o fiinta de pe o alta planeta, cu reguli diferite de ale noastre, sau pur si simplu din cauza erorii sale poate indruma oamenii gresit in unele cazuri, deci ii lipseste acea perfectiune atribuita unui zeu absolut superior tuturor fiintelor. De aici ar parea uneori bun si alteori rau acest zeu al vechiului testament.

  • Pai e asa de simplu ca nu-mi vine sa cred ca nu s-a prins nimeni pana acum. Dumnezeu sigur mai apare din cand in cand prin VT. Problema e ca nu stim daca e el sau Satan. Teoria mea e ca in VT Satan detine scena mare parte din timp.
   Intentia mea era sa explic mai cu detalii si exemple, numai ca acum sunt cam ultimele zile de predat -in cazul meu facut- teme si sunt cam aglomerata.
   Plus ca s-ar putea sa spun prostii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s