Cutremurul din Japonia

O colega are ca wallpaper la laptop un slide cu Hiroshima, noaptea, la 75 de ani dupa bomba nucleara. E motivator pentru ea atunci cand se gandeste la cat de mult au reusit sa faca oamenii aia din cenusa distrugerii cauzata de americani. Si acum a venit cutremurul si a stricat iar lucrurile.  Adevarul e ca japonezii se cam asteptau la un cutremur mare, pentru ca la fiecare 100 de ani au cate unul si era timpul. Ce i-a surprins a fost tsunami-ul pentru care nu erau pregatiti.  La urmatorul cutremur peste 100 de ani cred ca n-o sa se repete situatia asta.

Pe deasupra, daca nu reusesc sa raceasca centrala, ce e mai rau is yet to come.

Oamenii care stiu ce inseamna un cutremur se gandesc la saracii japonezi si la cat de greu le e lor, pot sa se puna in locul lor si sa empatizeze. Otacii se gandesc in general „La naiba, urmaresc 40 de serii ongoing! Sper sa nu fi murit vreun mangaka”.  Recunosc ca primul meu gand cam am aflat de cutremur a fost „Chen Mou”, dar mi-am amintit imediat ca Chen Mou e in China si am rasuflat usurata.

Se pare ca destui americani il vad ca un fel de payback pt. Pearl Harbour. ED are deja un articol separat pe tema asta.

And like all good Samaritans, westerners have been terribly worried about this tragedy – worried for themselves, that is. Yes, people THOUSANDS OF MILES AWAY on the western shores of the USA and Canada are already flipping their shit about the possibility that just maybe the unclear amount of radiation leak might drift across the ocean and inconvenience their otherwise earthquake and tsunami free lives. One’s heart must really go out to those poor souls, having to live in such constant fear and turmoil.

Cuvinte mai adevarate n-au fost graite niciodata.

2 gânduri despre „Cutremurul din Japonia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s