Saint Oniisan – Nakamura Hikaru vol. 1

Buddha și Iisus își iau liber de la sfințenie, holiness, goodness sau ce or fi făcând ei acolo. Îmi vine să spun că personajele nu sunt in character, dar nu știu dacă merge în contextul de față. Sunt mai mult niște tipi super de treabă, cam naivi, iar backgroundul lor e păstrat mai mult pentru glume. Împart un apartament în Tokyo și încearcă să se comporte ca niște oameni normali. Sunt fani Leah Dizon și Iisus are un blog. Unde postează review-uri la jdramas (Buddha se gândește că totul tre să fie bine în lume dacă Iisus are așa de mult timp liber). Mă stricam de răs aici. Buddha e obsedat de Tezuka  și vrea să deseneze manga.

Mary, cum îi spune cu afecțiune Buddha, Saint Mary pentru noi poporu, le trimite haleală și e și ea o mare turistă pe Pământ (asta e o manga pe care aș vrea s-o citesc – fecioara Maria în vacanță în Thailanda).

Iisus se bucură când i se spune că seamănă cu Johnny Deep și cea mai mare spaimă a lui Buddha sunt copiii. Vizitează un parc de distracții, merg cu trenul, vorbesc cu oamenii… Nu există un plot care să lege capitolele unul de altul, Buddha și Iisus fac diferite lucruri în fiecare capitol, încercând să înțeleagă, experimenteze și supraviețuiască în lumea modernă.

Deocamdată singura lor problemă e că Buddha uită uneori că e în vacanță și îl apucă rugaciunea, ceea ce face să-i apară un halo împrejurul capului și când Iisus suferă i se deschid stigamatele (pățește asta la o piscină publică când Buddha îl învață să înnoate – tot atunci Iisus se împrietenește cu un yakuza, fără să-și dea seama ce înseamnă asta).

E ceea ce se numește gag manga, deci umoru e din ăla in your face, și nu e totdeauna amuzant, dar e plăcut. E o chestie pe care s-o citești când ești supărat și afară plouă.

3 gânduri despre „Saint Oniisan – Nakamura Hikaru vol. 1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s