Samurai high school – Kashiwaba Hiro vol. 1 și 2

Ăsta e primul gender bender pe care îl pun aici. Pentru că nu-mi place genul ăsta (cu câteva excepții). Și totuși la manga asta abia aștept să traducă următorul capitol să văd ce se întâmplă.

Asta ține mai mult de gustul personal al fiecăruia, genul de umor preferat. Realismul și logica sunt aruncate pe fereastră și tot ce rămâne e comedia.

Arta se potrivește subiectului, desigur, fiind simplistă, plină de personaje ciudate, extratereștri, monștri, mumii de pe planeta mumiilor, iepuri de pe Lună, genii care se transformă în giganți când sunt admirați și în pitici când sunt speriați. Linii puține, puternice, de multe ori shading-ul se rezuma la negru, rar nuanțe închise de gri – foarte curat, foarte clar și ușor de înțeles. După 10 capitole m-am obișnuit și chiar îmi place. La asta contribuie și calitatea traducerii, care e excelentă fiindcă de ea se ocupă Red Hawk Scans, unul din cele mai bune grupuri.

Într-o țară din viitor, pe o planetă necunoscută totul e controlat de Shogun. Samuraii sunt clasa nobiliară, trăiesc în lux, sunt respectați și temuți și sunt toți bărbați. Femeile trebuie să stea la locul lor, n-au voie să fie mai puternice decât bărbații, trebuie să fie cât mai feminine și să tacă din gură. Oamenii care nu sunt samurai și extratereștrii (cei veniți de pe alte planete) locuiesc în ghetto-uri și mor de foame.

În unul din ghettouri locuiesc doi gemeni: Kou, băiat, extrem de feminin(fără să vrea), îi place să gătească, să croșeteze, să facă curățenie și e micuț și drăguț și plânge din orice și n-ar răni musca. Soră-sa, Tsukiko, pe de alta parte, e puternică, rapidă și are vise mari: vrea să devină într-o zi Shogunul Imperiului.

Samurai high school, locul care i-ar putea garanta asta, școala care scoate samurai de eliă și domnișoare respectabile (care or să se căsătorească cu respectivii samurai) începe o sesiune de recrutări. Tsukiko trebuie să intre, și s-o termine ca samurai, adică bărbat. Așa că îl face pe Kou să-și schimbe locurile între ei și să dea amândoi testul de intrare.

Ăsta e abia începutul, pentru că după ce intră cu top marks Tsukiko (deghizată în Kou) devine foarte populară și săracu Kou, care are un puternic sister complex sare în sus dacă i se pare că cineva, fie fată, fie băiat, se apropie prea mult de soră-sa.

Singurul lucru care nu-mi place e că primul volum a fost publicat în 2009 și acuma suntem abia la volumul 3.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s