Mantis woman – Senno Knife

Senno Knife s-a nascut in 1960 si a debutat in 1981. De atunci a creat mai multe manga intr-o multitudne de genuri, predilecte fiind hentai si horror. Spune intr-un interviu: ‘Imi imaginez ca horror-ul e peste tot, cand merg pe strada, cand ma spal pe maini…’ (parafrazare).

Mantis woman a aparut in 1998, deci arta e old school. Nu pot sa-i dau mai mult de 8, dar imi place. Se potriveste cu senzatia pe care o transmit povestile.

Cartea contine sase povesti scurte, mai mult legende urbane decat horror: Prima e cea care-i da si numele, ‘Mantis woman’, femeia calugarita. Aceasta are doua coase cu care decapiteaza oamenii care au nevoie de reeducare (I shall reeducate you, yes) si le coase capetele pe corpuri de papusi.

A doua, ‘The Zenda family’s hell’ e cu o familie ciudata (nu stim daca au puteri supranaturale sau nu) care si-a construit un iad sub casa. Cum vad pe cineva ca face ceva suspect (plimba cainele fara lesa, scoate gunoiul cu o zi mai devreme) il arunca in iad. Iadul se dovedeste a fi un put sapat sub casa care da intr-un tunel plin de capcane mortale.

Koala is watching e poate cea mai ciudata. Aici e o recenzie destul de buna.

The water beckons e clasica fantoma din apa.

Hell’s gumball machine e o abordare originala la duhul din lampa, dar putea fi mai buna.

The snake boy e preferata mea. Acest baiat sarpe garanteaza orice dorinta, atat timp cat sta in cutiuta lui. Problema e ca odata ce scapa de acolo se apuca sa-si colecteze datoriile…

Desi nu e cine stie ce la capitolul horror mi-a placut. Imi aminteste de Ghost Stories. Diferenta e ca aici, desi raul renunta prea usor in unele cazuri, el nu poate fi distrus. Desi crezi ca ai scapat raul va fi intotdeauna undeva acolo, asteptand, ascunzandu-se.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s