Battle Royale volumul 1 si 2

Ieri am inceput sa citesc Battle Royale. Azi ma intreb de ce am asteptat atat. De ani de zile aud de Battle Royale, e in wish list, dar credeam ca e un fad, un fel de Gantz. Boy, was I wrong.

Arta 10

Plot 10

Autor Takami Koushun

Artist Taguchi Masayuki

Lungime 15 volume, complet

Takami Koushun a scris Battle Royale pentru un concurs literar. Cartea era asa de epica, ca juriul nu a putut suporta si a respins-o. Cand a reusit s-o publice in 1999 a devenit un bestseller. E prima si pana acum singura lui carte (lucreaza la o continuare). Inainte sa se apuce de scris a fost jurnalist.  Dupa ce a aparut filmul si a avut succes a inceput colaborarea cu Taguchi Masayuki la manga.

Arta e fenomenala. Asta e tot ce am de spus. Artistii care sunt in stare sa redea atata expresivitate prin arta lor, sa faca fiecare linie sa conteze,  pot fi numarati pe degete.

In primul volum se aseaza contextul. Se face conexiunea cititorului cu personajele, umanizarea personajelor care vor fi macelarite.

Intr-o societate guvernata de armata unde forta e lege Battle Royale e un fel de Big Brother. Cel mai urmarit program din toate timpurile.

Doi orfani de 6-7 ani, cei mai buni prieteni, se uita la TV. Castigatorul Battle Royale e anuntat. E o fata. Pentru cei doi copii arata ca un monstru.

Cativa ani mai tarziu. Aceeasi copii, adolescenti acum,  se pregatesc pentru excursia de absolvire impreuna cu prietenii lor. Toti sunt din aceeasi clasa. Copii stralucitori, sau mai putin, mai inalti, mai grasi, mai scunzi, mai destepti sau mai prosti, mai populari sau ostracizati, toti diferiti, dar toti plini de sperante si de visuri. Prieteni.

Toti sunt castigatori. Fara sa stie au castigat marele premiu in cea mai oribila loterie: Battle Royale.  42 de copii. 21 de baieti si 21 de fete. Doar un supravietuitor.

Cand se trezesc pe insula nu le vine sa creada. Nu vor juca. Nu-si vor omori prietenii. Dar in cine poti sa ai incredere cand moartea asteapta dupa colt? Situatiile extreme duc la schimbari ciudate in oameni. Dar prietenii se ajuta unul pe altul in orice situatie. Oare?  

Desi sunt abia la volumul 2 pot sa spun ca manga asta e una din cele mai bune. Unul din lucrurile care imi place cel mai mult e suspansul.  Nu stiu cine vreau sa castige. Nu stiu ce o sa se intample cand intorc pagina. Cand imi imaginez ca stiu ceva, cand ma astept la ceva imediat se intampla lucruri care imi dovedesc contrariul, ma surprind.

A se citi impreuna cu Manowar. Epic.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s