Stephen King Carrie

Am lipsit ieri dimineata de la scoala ca sa citesc cartea asta. Nu-mi vine sa cred ca e primul lui roman.

Carrie White, o fata nu prea frumoasa, nu prea urata, nu prea proasta, nu prea desteapta e tinta tuturor glumelor si injuriilor din liceu. Asta arata ce poate face o crestere religioasa.

The shit hits the fan intr-o zi normala cand fetele erau la dus. Cum faceau ele dus asa lu Carrie (care avea 17 ani) ii vine ciclul si se terorizeaza deoarece crede ca sangereaza mortal sau ceva in genu (la cum descria King asa credeam si eu).  Fetele incep sa rada si sa arunce cu tampoane si chestii in ea. Pana si profei de sport ii vine s-o palmuiasca.

Carrie e trimisa acasa. Urmeaza niste flashbackuri prin care ne dam seama ca ea nu s-a integrat niciodata, desi a incercat. Impresia generala e ca e grasa si proasta si pina de cosuri, totusi King ne lasa sa vedem ca nu e asa grasa, nu e proasta si cosurile sunt  temporare.  Asta e una din chestiile care imi place la King. Nu exista bad guy -good guy.  Well, de cele mai multe ori.

Deci Carrie e trimisa acasa, unde sta o saptamana sau asa ceva si -nefiind proasta- isi da seama ca poate misca obiecte cu mintea: a mai facut-o cand avea trei ani si maica-sa vroia s-o omoare.

Fetele sunt pedepsite si una din ele decide ca e vina lui Carrie. Vrea sa se razbune… ceea ce si face… dar lucrurile nu merg exact ca in plan cand Carrie pune in actiune propria ei razbunare.

Cartea e narata la persoana a treia. Avem un autor omniprezent si omniscient, care nu da totusi la iveala mai mult decat trebuie sa stie cititorul pana in ultima clipa. In acelasi timp King introduce fragmente din carti, articole de ziar, cea mai imprtanta fiind I am Sue Snell care ofera o alta perspectiva si ajuta la adancirea senzatiei de real.

Reclame

2 gânduri despre „Stephen King Carrie

  1. Pingback: Stephen King – Rage « Lehamitea

  2. Salut!

    >.. cit-am cartea insa.. nu mi s-a parut a fi prea horror. Ce m’a „marcat” de la SK a fost Christine si mai era una..

    Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s