„Inveti mai multe din viata decat din carti”

Avea la status o fata. Aimed at me probably. Ne-am cam certat.

Faza e ca sunt de acord. Daca stai toata ziua cu nasu in carti si ignori lumea din jurul tau o sa ajungi un soarece de biblioteca fara viata.

Dar ce inseamna viata? Asta e viata. Sa mergi, sa vezi, sa gusti si sa atingi. Sa INVETI din viata. Acum apare problema.

‘Din’ nu inseamna ca te duci cu pitipoancele de mana pana la Kenvelo sau cum se cheama. Nu inseamna ca mergi vreo doua saptamani pana in Franta si iti trebuie o luna sa-ti „revii de la diferenta de fus orar” (chiar asa a spus). Trebuia s-o intreb daca are aceeasi problema iarna si vara cand se schimba ora.

Nu are suficienta cultura incat sa-si formeze o opinie proprie si crede tot ce spun aia la TV sau ce-i spune taica-su. Nu are suficienta cultura cat sa sustina aceste opinii, dar daca tu spui altfel clar e ceva in neregula cu tine (esti prost, minti, vorbesti numa ca sa nu taci, nu vrei sa-i dai dreptate din principiu etc.).

Crede ca orice carte scrisa vreodata (de beletristica si religioase) trebuie arse/distruse/sunt diaree mintala fara insa a fi crapat macar vreodata una sa vada cum arata pe dinauntru.

In ultima vreme sustine ca ii place Zola. Ba mai mult: l-a si citit! Fara sa inteleaga mare lucru din ce se intampla, insa. Sau ce vrea el sa spuna. Dar e cel mai tare pentru ca e francez. Daca toti scriitorii ar scrie ca el ar fi si ei cei mai tari, dar asa they suck dick.

Apoi: orice emisiune, blog, articol in care un om isi exprima o parere cu privire la un eveniment curent (Badea, saccsiv) sunt lipsiti de interes si niste prosti care dau din gura.

Pentru mine e poster girl pentru Homo Ignoramus.

Fara a fi proasta, ba chiar departe de asta, acest refuz al culturii, acest refuz de a invata (populara negare a istoriei) o face limitata. Ii reduce orizontul la un punct.

Homo Ignoramus

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s