Senzatie de nemultumire si sistemul francofon de invatamant de la noi din tara

Ma incearca de ceva vreme sentimentul ca ceva nu e in regula in Universul meu.

De fapt de acu cateva ore, dar e enervant.

Poate pentru ca azi am avut ora de geogra cu diriga de la cealalta clasa de-a 12-a care a inceput sa comenteze cum nu e corect ca aia care lipsesc cel putin jumate de an la specialitate sa fie incheiati cu medie la fel ca aia care merg in fiecare ora ‘Talent be damed! It’s just not fair!!!’. Bineinteles ca se referea la mine si m-a enervat.

Macar o chestie interesanta a spus si anume ca putem sa-i blamam pe francezi pentru sistemul infect de invatamant -francofon-.

Acu vreo 2 sapt ma certam cu taica-miu ca note mari bla bla… pentru ca pentru mine nu conteaza notele mari. Adica cum sa iti pese ca un tocilar habotnic care merge cu manualu la biserica Duminica ia 10 si tu iei 5 cand pretul e viata ta?

Sistemul e facut in asa fel incat notele mari se iau pe tocit, nu pe logica, inteligenta sau mai stiu eu ce. Singurul lucru pe care-l dovedesti cu notele mari e ca ai rabdare/vointa/ memorie/ esti disperat sa intri la fara taxa.

” Tocesti cantitati imense de informatii pentru o lucrare ca peste 2 saptamani sa uiti jumate si peste o luma sa uiti tot.”  -dupa cum sustine doamna profesoara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s