Slumdog Millionaire

Am vazut filmul asta acu ceva vreme si m-am gandit ca ar trebui sa scriu despre el din moment ce l-am mentionat in postul anterior.

Aparut in 2008 e considerat unul dintre cele mai bune, daca nu cel mai bun film al ultimilor ani, printre distinctiile primite numarandu-se 8 Oscaruri si inca alte 94 de premii  plus 48 de nominalizari.

Povestea e asa: Jamal, un tanar orfan de 18 ani din India care abia se taraste de pe o zi pe alta servind ceai sau ce serveste el la un call center se inscrie la ‘Vrei sa fii miliardar’, varianta indiana, desigur. Reuseste sa ajunga in finala, mai are o intrebare, cand timpul destinat emisiunii se sfarseste si Jamal e luat de doi politisti deoarece e banuit ca triseaza cumva.

Disperat sa dovedeasca ca e nevinovat Jamal incepe sa isi povesteasca viata, raspunsul fiecarei intrebari puse pana atunci in emisiune fiind, sau venind ca rezultat al unor intamplari care au insemnat puncte de cotitura pentru el.

A doua zi un pic de suspans si happy end indian style pentru toata lumea yay!

E un fim dragut, dar care nu m-a impresionat prea tare – e prea usurel, prea comercial. Nu m-a facut sa stau pe marginea scaunului de emotii sau sa plang sau sa rad in hohote. M-a facut cel mult sa zambesc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s