Momente definitorii ale anilor 2000 (aka ’00)

10.Literatura: In 2007 apare ultimul volum al seriei Harry Potter.  Traduse in 67 de limbi, cartile s-au vandut in peste 400 de milioane de copii. Cu tot cu filmele si produsele adiacente fraciza valoreaza peste 15 miliarde de dolari. Ca fapt divers, in 2003 Oxford English Dictionary a inclus cuvantul ‘incuiat’ (muggle – termenul folosit in serie pentru persoanele care nu stiau de existenta magiei) in lexiconul sau.

9.Televiziune: In 2001 debuteaza Pop Idol, o emisiune ce cauta talente muzicale care a introdus formatul de reality show in televiziune, schimband fata acesteia pentru totdeauna. Totul a inceput in UK, continuand apoi in US unde fiecare editie aduna mai multe voturi decat alegerile prezidentale americane. Unii o considera emisiunea cu cel mai mare impact din istoria televiziunii.

8.Film: In 2008 apare  Slumdog Millionaire care castiga 8 Oscaruri. E considerat imaginea filmelor viitorului, iar Joe Morgernstein(cunoscut critic de film premiat cu Pulitzer) a numi-o Prima capodopera globalizata a lumii’.

7.Sport: Lovitura de cap a lui Zidane

6.Muzica:In 2001  Apple introduce iPod-ul; moartea lui Michael Jackson. De la aparitie au fost vandute peste 220,000,000 de Ipod-uri, revolutionand felul in care oamenii asculta muzica.  Unele studii sugereaza ca aceste aparate ii fac pe copii si adolescenti sa fie antisociali, ei preferand sa asculte muzica in loc sa socializeze.

5.Tehnologie: Facebook.com se lanseaza in 2004; saiturile de interactiuni sociale incep sa aiba un efect urias asupra interactiunilor umane, schimband felul in care comunica oamenii.

4.Economie: Adoptarea monedei euro in 2002-primul pas spre globalizare.

3.Afaceri internationale: Atacurile teroriste asupra WTC de la 21 septembrie 2001 rezultand in peste 2750 de victime.

2.Natura: Cutremurul din Ocenul Pacific din 2004, din cauza caruia au murit aproape 230,000 de oameni si orase intregi au fost distruse.

1.Politica: Obama castiga alegerile prezidentiale sin SUA.

sursa

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s