Prietenia -de ce lumea arunca-n stanga si-n dreapta cu ea?

Arunca in stanga si-n dreapta – adica o suprafolosesc. „Am 100 de prieteni.” , „Mi-am facut multi prieteni azi!”, „Am o groaza de prieteni” si „Sunt prieten cu toata lumea”  sunt fraze pe care le aud frecvent  si ma fac sa ma intreb ce inseamna.

Pentru mine prietenii sunt  sau mai bine zis nu sunt  niste oameni pe care i-ai cunoscut ieri la cine stie ce petrecere, cu care ai vorbit cinci minute si ai facut schimb de numere de telefon. Nu sunt oamenii care au ajuns din intamplare in lista ta de messenger si nu sunt niste cretini care abia te cunosc, li se pare ca te cunosc pentru ca se grabesc sa te catalogheze si sa te barfeasca din momentul in care ai intors spatele.

Un sinonim pentru conceptul de ‘prieten’, asa cum il inteleg eu, este ‘alter ego’. O persoana asemanatoare, nu fizic, ci ca structura de gandire si mod de a vedea viata.   Cineva cu, care poti discuta in contradictoriu fara sa se ajunga la bataie si sentimente neplacute. Unii oameni au nesansa sa nu intalneasca asa ceva toata viata. Ceilalti nu-si dau mereu seama cat de norocosi sunt.

 

Un gând despre „Prietenia -de ce lumea arunca-n stanga si-n dreapta cu ea?

  1. foarte adevarat…de asta prieteni adevarati sunt mai putini decat degetele de la o mana…pentru ca daca incepi sa ai mai multe „aler ego-uri” ar trebui sa consulti un baiat in halat alb 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s