Vietile altora

Ma uit acuma la filmu asta, in loc sa merg la scoala. Mi se pare oricum mai folositor decat ce invat la scoala, adica nimic, mai ales azi cand aveam franceza (unde citesc ce ne-a predat la romana ora trecuta), engleza cu o profa care nu stie engleza si romana.

Un film care imi place surprinzator de mult avand in vedere ca e facut in Germania, e in germana, cu actori germani si e despre viata in Germania de Est sau RDG.

Agentul Wiesler este pus sa urmaseasca un cunoscut scriitor si pe iubita sa actrita in scopul gasitii unor elemente incriminatorii. E fascinant cum, desi la inceput era un om care credea in idealurile partidului si asa mai departe, pe parcurs incepe sa-si cunoasca din ce in ce mai bine subiectii, sa-i vada mai mult ca pe niste fiinte umane si mai putin ca pe dusmani ai patriei. Desi actrita moare el reuseste totusi sa-l salveze pe scriitor, riscandu-si astfel cariera.

SPOILER

Finalul singur imi place deosebit de mult si filmul se merita vazut chiar si numai pentru el: dupa caderea comunismului in ’89 scriitorul isi ridica dosarele de al securitate si realizeaza ca agentul l-a salvat. Vrea sa-i multumeasca intr-un fel asa ca scrie o carte si i-o dedica. Filmul se incheie cu Wiesler, intr-o librarie, cumparand-o. „Nu, e pentru mine.”

Reclame

Un gând despre „Vietile altora

  1. Sincer , eu acum am o combinatie intre fericire acuta si tristete profunda.
    E ca o boala care te macina mereu si te seaca de vlaga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s